PRESS RELEASE
︎︎︎MAY ROOSEVELT • PEARL


Η May Roosevelt επιστρέφει με τον νέο της δίσκο «Pearl».

Ο νέος δίσκος της May Roosevelt με τον τίτλο «Pearl» κυκλοφορεί από τις 14 Ιουλίου και είναι διαθέσιμος για streaming και ψηφιακό download σε όλες τις δημοφιλείς μουσικές πλατφόρμες.

Στις δέκα συνθέσεις του πέμπτου της δίσκου, τα synthesizers της May Roosevelt συναντούν για πρώτη φορά τους ήχους ενός κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων. Νεοκλασική μουσική και ρομαντική electronica συνδυάζονται, με το theremin να πρωταγωνιστεί, τυλίγοντας το ορχηστρικό αυτό ηχητικό σύνολο, άλλοτε σε διάλογο με τα απαλά φωνητικά της May Roosevelt και άλλοτε δημιουργώντας τους δικούς του αιθέριους κοσμους.

Μια βουτιά στα ηχητικά κύματα της μουσικής της May Roosevelt μας οδηγεί στην εξερεύνηση τόπων εσωτερικών και στην ανακάλυψη όσων πολύτιμων στοιχείων έχουν δημιουργηθεί εκεί.

_

Album Credits:

Σύνθεση, ηχογράφηση, ενορχήστρωση, παραγωγή: May Roosevelt
Theremin, βιολί, synths, φωνητικά, κρουστά (track 6): May Roosevelt
Βιολί: Μαρίνα Σέλκοβα, Kirill Volkov
Βιόλα: Kirill Volkov
Τσέλο: Μαρία Χρίστοβα
Κοντραμπάσο: Ηρακλής Ιωσηφίδης
Drums (track 5) Θάνος Καζαντζής

Ηχογράφηση εγχόρδων: Χρήστος Μέγας
Μείξη: May Roosevelt & Χρήστος Μέγας
Mastering: Χρήστος Μέγας
H ηχογράφηση των drums έγινε στο στούντιο Polytropon
Artwork: Μαρία Ψευτογκά / noon design︎ DOWNLOAD PDF  

STREAM & DOWNLOAD:
︎︎︎ SPOTIFY
︎︎︎ APPLE MUSIC
︎︎︎ YOUTUBE MUSIC
︎︎︎ TIDAL
︎︎︎ AMAZON MUSIC
︎︎︎ DEEZER 
BIOGRAPHY

︎︎︎Η May Roosevelt είναι συνθέτις, θερεμινίστρια και παραγωγός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε βιολί με τη Μαρίνα Σέλκοβα και αργότερα αφοσιώθηκε στο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο θέρεμιν και στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.

To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, Panda a story about love and fear, που αποτέλεσε το εισιτήριο για την είσοδό της στη Red Bull Music Academy 2010 στο Λονδίνο.

Ακολούθησε το δεύτερο της άλμπουμ "Haunted" (2011), οπου ο προβληµατισµός της για την θέση της παραδοσιακής µουσικής ρυθµολογίας στη σύγχρονη ελληνική χορευτική µουσική, την οδήγησε στην δηµιουργία ενος κύκλου οκτώ κοµµατιών βασισμένα σε οκτώ διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς. Η May Roosevelt επανατοποθετησε το ελληνικό ιδίωµα στη σύγχρονη ηλεκτρονική µουσική, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το θέρεµιν, ένα από τα δυσκολότερα µουσικά όργανα, οδηγήθηκε στην ερµηνεία µιας πληθώρας ήχων από πνευστά και έγχορδα, ως την ανθρώπινη φωνή.

Το 2013 κυκλοφόρησε τον δίσκο της «Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου» (Εκδοσεις Ιανός). Οι συνθέσεις της, βασισμένες στο πιάνο, χρωματίζονται από το θέρεμιν και βασίζονται στις απαγγελίες του διασημου Θεσσαλονικιού ποιητή. Λυρικές μελωδίες, στοιχεία Ελληνικής λαϊκής μουσικής και Βυζαντινών εκκλησιαστικών μελών, συνυπάρχουν, απηχώντας το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Ντίνου Χριστιανόπουλου και την εξομολογητική διάσταση της ποίησής του.

Tο άλμπουμ της «Junea» (Inner Ear) σηματοδότησε την δισκογραφική επιστροφή της το 2017. Οι κρυστάλλινοι ήχοι, τα ρυθμικά beats και τα αιθέρια φωνητικά δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον, τον κόσμο της Junea, ένα παράλληλο ονειρικό σύμπαν όπου βασιλεύουν τα συνθεσάιζερ.

Το 2022 το κομματι της Memoir #2 [06.12.09] εγινε viral παγκοσμίως, φτάνοντας μεχρι στημερα τα 39 εκατομμύρια streams στο Spotify. Την ίδια χρονιά εκδόθηκαν οι τρεις πρωτες μινιατουρες της May Roosevelt, Miniature I, II & III. Πρόκειται για ενα έργο σε εξέλιξη με μικρής διάρκειας συνθέσεις για θερέμιν.

Όλοι οι δίσκοι της May Roosevelt έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή μουσικό τύπο. Ο δίσκος της «Μουσική σε ποιηση Ντινου Χριστιανοπουλου" ψηφίστηκε ως δισκος της χρονιάς από τους μουσικους συντάκτες του περιοδικου Avopolis, και μαζί με το Haunted συμπεριλήφθηκαν στους καλύτερους ελληνικούς δίσκους της τελευταίας εικοσαετίας.

Η May Roosevelt έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πληθώρα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει δώσει συναυλίες σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Συμμετείχε στην 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2013-14) με το έργο της “Ode to Joy”, που βρίσκεται στη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Την περίοδο 2020-2021 ολοκλήρωσε εναν κυκλο 8 ραδιοφωνικών εκπομπών στον σταθμό της Onassis Stegi, με τίτλο LTDM80J βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Ιουλιου Βερν "Ο γυρος του κόσμου σε 80 ημέρες". Οι σπουδές και εργασία της στον χωρο του design της έδωσαν τη δυνατότητα να επιμελείται και να σχεδιάζει την ξεχωριστή εμφάνιση και το artwork όλων των δίσκων της. Συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο.
SHORT BIO

︎︎︎


Η May Roosevelt είναι συνθέτις, θερεμινίστρια και παραγωγός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε βιολί με τη Μαρίνα Σέλκοβα και αργότερα αφοσιώθηκε στο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο θέρεμιν και στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.

To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, “Panda a story about love and fear”, που αποτέλεσε εισιτήριο για την είσοδό της στη Red Bull Music Academy 2010 στο Λονδίνο. Ακολούθησαν τα albums “Haunted” (2011), «Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου» (2013) και “Junea” (2017). Οι δίσκοι της έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή μουσικό τύπο.

Το πιο δημοφιλές μουσικό κομμάτι της, το Memoir #2 [06.12.09] έχει συγκεντρώσει 39 εκατομμύρια+ streams στο Spotify και έγινε viral στα social media το 2022. Την ίδια χρονιά, η May Roosevelt εξεδωσε τις τρεις πρωτες μινιατουρες της "Miniature I, II & III ".Πρόκειται για ενα έργο σε εξέλιξη με μικρής διάρκειας συνθέσεις για θερέμιν.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει δώσει συναυλίες σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις (Λονδίνο, Βαρκελώνη, Αμβούργο, Βερολίνο, Λωζάννη, στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.ά., στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας κ.ά.). Οι σπουδές και εργασία της στον χωρο του design της έδωσαν τη δυνατότητα να επιμελείται και να σχεδιάζει την ξεχωριστή εμφάνιση και το artwork όλων των δίσκων της. Συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο.
SUPER SHORT BIO

︎︎︎Η May Roosevelt είναι συνθέτις, θερεμινίστρια και παραγωγός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί και αργότερα αφοσιώθηκε στο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο θέρεμιν και στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής.

Το μουσικό της ταξίδι περιλαμβάνει 5 σόλο άλμπουμ, συναυλίες σε σημαντικούς μουσικούς χώρους και διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρωπη, αναθέσεις σύνθεσης μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο, ποικίλες μουσικές συνεργασίες και εκκατομύρια streams στις ψηφιακές πλατφόρμες.